Nu besteld, morgen in huis
2 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedprofielKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
LedprofielKoning
Extra informatie
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

De ledprofiel keuzegids

Ledstrips zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit showrooms en beurzen, maar worden tegenwoordig ook vaak gebruikt in woningen en kantoren. Dat is makkelijk te verklaren, want een ledstrip heeft veel verschillende toepassingen en is perfect te gebruiken als sfeer- en accentlicht, maar ook als functioneel licht om het zicht te verhogen.

Waarom een ledprofiel gebruiken?

Het kan een flinke uitdaging zijn om het ledlicht naadloos en strak weg te werken in een muur of plafond. Hier komt een ledprofiel om de hoek kijken. Een ledprofiel kan gebruikt worden in een gestucte of betegelde muur en zorgt niet alleen voor een strak resultaat, maar ook voor een extra strakke lichtlijn waarbij de individuele ledjes niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

Een ledprofiel is zeer geschikt voor moderne inrichtingen waar de nadruk ligt op functionaliteit zonder al te veel franje. Een ledlicht dat is afgewerkt met een profiel gaat compleet op in het interieur, totdat er daadwerkelijk gebruikt wordt gemaakt van het licht.

Wat is een ledprofiel?

Een ledprofiel is een vierkante of ronde buis, waar een ledstrip in gemonteerd kan worden. Op deze buis wordt een doorzichtige afdekkap geplaatst, die het licht van de ledstrip doorlaat en op een natuurlijke manier verspreid. Een inbouwprofiel, dat vaak van aluminium gemaakt is, kan ingebouwd worden in een plafond, muur of vloer en zorgt voor een strakke afwerking van het ledlicht. 

Een variant van het inbouwprofiel is het opbouwprofiel, dat niet in het oppervlakte wordt verwerkt, maar erop wordt geplaatst. Over het algemeen zijn opbouwprofielen eenvoudiger in gebruik, omdat ze niet in het stuc- of tegelwerk verwerkt hoeven worden.

Waar worden ledprofielen gebruikt?

Voor bijna iedere leefsituatie is er wel een ledprofiel beschikbaar. Ruimtes thuis waar ledprofielen vaak gebruikt worden zijn bijvoorbeeld in de keuken, de badkamer en de slaapkamer. Dit zijn ruimtes waar niet alleen sfeerlicht, maar ook vaak functioneel licht nodig is. Een strak weggewerkte ledprofiel met een ledstrip, die zowel sfeervol warm licht als functioneel helder of koud wit licht kan geven, biedt dan uitkomst. Led profielen kunnen op meerdere manieren toegepast worden in huis.

Led plafondprofiel

In en om het plafond zijn er verschillende soorten inbouwprofielen te gebruiken, die naadloos weggewerkt kunnen worden in het oppervlak. Een stucprofiel kan bijvoorbeeld als plafondprofiel in het plafond mee gestuct worden en er zo een echte eyecatcher van maken. Er kan ook voor gekozen worden om een hoekprofiel te plaatsen in de hoek waar het plafond en de muur samenkomen. In dat geval is een binnenhoekprofiel de juiste keuze.

Wanneer uw plafond niet gestuct is, dan kunt u gebruik maken van een algemeen inbouwprofiel, dat ingefreesd kan worden in de ondergrond. Zo kunt u altijd gebruik maken van een ledprofiel ten behoeve van uw plafondverlichting.

Led muurprofiel

Een stuc- en tegelprofiel kan niet alleen gebruikt worden in het plafond, maar kan ook als muurprofiel in een muur met stuc- of tegelwerk gebruikt worden. Een buitenhoekprofiel kan gebruikt worden om strak weggewerkt te worden in een muur met buitenhoek en een binnenhoekprofiel voor een hoek die naar binnen gaat. Bij gebruik van deze hoekprofielen wordt er vaak voor gekozen om het ledlicht in de hele lengte van de muur naar boven te laten lopen, zodat de ruimte er optisch groter uitziet.

Led vloerprofiel

Een led vloerprofiel zorgt niet alleen voor beter zicht op de vloer, maar werkt ook sfeerverhogend. Een inbouw vloerprofiel kan gebruikt worden bij de overgang van twee verschillende ondervloeren en een opbouw vloerprofiel bijvoorbeeld in plaats van de gebruikelijke dorpel. Let op dat u een ledprofiel aanschaft dat speciaal bestemd is voor gebruik met een vloer. Dit profiel moet namelijk krasbestendig zijn zodat er overheen gelopen kan worden met een (hak)schoen.

Led profielen voor meubels en keukenkasten

Een veelgebruikte plek om een ledprofiel te plaatsen is in een meubel of een kastje. Denk bijvoorbeeld aan een profiel onder een keukenkastje om het zicht op het aanrecht te verhogen of in een open kast. Gebruik hiervoor een opbouwprofiel of een inbouwprofiel dat in het houtwerk gefreesd kan worden.

Zo kan een kast niet alleen een warme uitstraling gegeven worden, maar wordt ook nog eens de zichtbaarheid extra verhoogd.

Een led inbouwprofiel of een opbouwprofiel?

Twijfelt u nog over het aanschaffen van een ledprofiel? Het is belangrijk een weloverwogen keuze te maken. Uiteindelijk kan de montage van een inbouwprofiel of een stuc- of tegelprofiel ook vaak een tijdrovend project zijn, dat vaak aan een vakman of iemand met de nodige kluservaring overgelaten dient te worden. Uiteindelijk zal een inbouwprofiel vaak wel het meest strakke eindresultaat geven.

Een opbouwprofiel vereist veel minder planning en tijd bij de montage dan een inbouwprofiel en is daarom ook zeker het overwegen waard, wanneer u tijd en kosten wilt besparen bij de installatie. Bovendien blijven veel van de voordelen van het gebruik van een ledprofiel staan, ongeacht of u voor de op- of inbouw variant kiest.

Wat zijn de voordelen van een ledprofiel?

We hebben de verschillende voordelen van een ledprofiel nog eens voor u op een rijtje gezet. 

 • Een strak weggewerkte ledstrip
 • Een strakkere lichtlijn
 • Extra bescherming tegen krassen en vuil
 • Meer veelzijdigheid in gebruik zoals met hoeken en ruwe oppervlaktes

Als u nog vragen heeft over ledprofielen of ledverlichting in het algemeen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze kundige klantenservice. Zij helpen u graag verder!

+3173-7041105
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur